Smaženky zeleninové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky zeleninové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 32161 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1,5 dl | Ananasová šťáva |
100 g | Brokolice |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
50 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Květák |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
12 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 384,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Květák, Ocet vinný, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Brokolice, Mouka pšeničná celozrnná, Mrkev kořen, Olej olivový, Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky zeleninové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme kajenský pepř, uprostřed kopečku mouky vytvoříme důlek, nalijeme do něj studenou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Zeleninu povaříme 5 minut ve vodě, procedíme, necháme okapat. Ušleháme z bílků tuhý sníh, zapracujeme do těsta. Zeleninu v těstíčku obalíme, necháme stéct přebytečné těsto a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem, dokud nezezlátne. Poté vyjmeme, necháme okapat. |
3 | Do pánve dáme všechny přísady na omáčku - ananasovou šťávu, zeleninový vývar, vinný ocet, cukr, škrobovou moučku a nasekané jarní cibulky. Uvedeme směs do varu, za neustálého míchání necháme zhoustnout. |
4 | Omáčku podáváme se smaženkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.