Jednoduchý recept

Omáčka a tzatziki z černých oliv

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32162
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 plátek Chléb Pita
2 polévková lžíce Citronová šťáva
225 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Máta
0,5 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
230 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 602kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
17% Sodík 343 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka a tzatziki z černých oliv postup přípravy receptu:

1

Oloupeme okurku a připravíme si tzatziki. Okurku pokrájíme nahrubo, posolíme a necháme stát 15 minut. Poté v cedníku propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme okurku, jogurt a mátu. Osolíme, opepříme a dáme do mísy. Zakryjeme a necháme v lednici 20 minut.

2

Připravíme si omáčku z černých oliv. Rozetřený česnek a olivy dáme do mixéru a mixujeme 20 vteřin. Přidáme citrónovu šťávu, olivový olej a petrželku a mixujeme.

3

Chléb pita zabalíme do fólie a dáme do grilu na 3 minuty.

4

Teplou pitu nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki a omáčkou na namáčení s černými olivami.

Poznámka

Používáme olivy černé vypeckované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept