Omáčka a tzatziki z černých oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka a tzatziki z černých oliv
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32162 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb Pita |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
225 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máta |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
230 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Citronová šťáva, Máta, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka a tzatziki z černých oliv postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme okurku a připravíme si tzatziki. Okurku pokrájíme nahrubo, posolíme a necháme stát 15 minut. Poté v cedníku propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme okurku, jogurt a mátu. Osolíme, opepříme a dáme do mísy. Zakryjeme a necháme v lednici 20 minut. |
2 | Připravíme si omáčku z černých oliv. Rozetřený česnek a olivy dáme do mixéru a mixujeme 20 vteřin. Přidáme citrónovu šťávu, olivový olej a petrželku a mixujeme. |
3 | Chléb pita zabalíme do fólie a dáme do grilu na 3 minuty. |
4 | Teplou pitu nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki a omáčkou na namáčení s černými olivami. |
Poznámka
Používáme olivy černé vypeckované.