Recept

Divoká kachna pečená na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32163
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 ks Kachna divoká
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
3 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
12% Sacharidy 43 g
18% Tuky 14 g
20% Sodík 408 mg
20% Bílkoviny 11 g

Divoká kachna pečená na slanině postup přípravy receptu:

1

Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a tymiánem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

2

Po tři čtvrtě hodině sejmeme poklici a kachnu v troubě dopečeme. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

3

Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

4

Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept