Recept

Divoká kachna pečená s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32165
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
2 ks Jablka
4 ks Jalovec
1 ks Kachna divoká
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
3 špetka Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
10% Sacharidy 37 g
17% Tuky 13 g
20% Sodík 392 mg
13% Bílkoviny 7 g

Divoká kachna pečená s jablky postup přípravy receptu:

1

Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Do vnitřku kachny vložíme neoloupaná jablka bez jádřinců a oloupaný pomeranč rozdělený na dílky. Otvor uzavřeme jehlami.

2

Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

3

Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple.

4

Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept