Divoká kachna pečená s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna pečená s jablky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
1 ks | Kachna divoká |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Nové koření celé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
3 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 292,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Jablka, Nové koření celé, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna pečená s jablky postup přípravy receptu:
1 | Kachnu řádně očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme vně i uvnitř solí a pepřem. Prsa a stehna prošpikujeme klínky z poloviny slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v ohnivzdorném pekáči škvaříme spolu s drobně pokrájenou cibulí. Do vnitřku kachny vložíme neoloupaná jablka bez jádřinců a oloupaný pomeranč rozdělený na dílky. Otvor uzavřeme jehlami. |
2 | Na základ položíme kachnu, přidáme zbylé koření, podlijeme a v troubě pod poklicí dusíme. Během dušení kachnu poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme horkou vodou. Opět poléváme výpekem, a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
3 | Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, naporcujeme a držíme na teple. |
4 | Na sporáku šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme. Poté vlijeme horkou vodu, řádně prošleháme a za stálého míchání dobře provaříme. |