Recept

Švestkové vařené buchty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32168
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
200 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
600 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Perník
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
800 g Švestky
250 g Tvaroh tvrdý na strouhání
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
0,5 dl Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
24% Sacharidy 87 g
30% Tuky 22 g
12% Sodík 239 mg
33% Bílkoviny 19 g

Švestkové vařené buchty postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve kvásek: do hrnečku si dáme 0.5 dl vlažného mléka, 20 g droždí s 1 lžičkou krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Omyté čerstvé (nečervavé) švestky necháme osušit.

2

Do mísy si dáme 600g prosáté hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, rozpuštěné vlahé máslo (50 g), špetku soli, promícháme, přidáme kvásek a postupně plnotučné mléko 1 - 2 dl a dobře těsto zpracujeme, těsto musí být polotuhé, hladké, vláčné a nesmí se lepit na prsty. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme v teple vykynout přibližně 30 minut.

3

Do většího hrnce si dáme vařit 3 litry vody s 1/2 lžičkou mořské soli. Do jedné misky si nastrouháme perník, do druhé si připravíme hrudkovitý tvaroh a v malém kastrolku si rozpustíme máslo.

4

Vykynuté těsto si dáme na pomoučený vál a válečkem vyválíme plát o síle asi 2 cm. Nakrájíme rádýlkem čtverce asi 6 x 6 cm a každou švestku zabalíme (v dlaních vyválíme kuličky).

5

Švestkové buchty házíme do vařící vody, pomalu je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme postupně 2 - 3 dávky.

6

Když knedlíky vyplavou napovrch při mírné teplotě je vaříme podle velikosti 3 - 5 minut. Uvařené buchty vyjmeme děrovanou naběračkou z vody, dáme je na talíře, každou porci posypeme tvarohem, práškovým cukrem s vanilkovou příchutí, perníkem a polijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Váha švestek se může měnit, vše záleží na velikosti švestek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept