Jednoduchý recept

Marengo kuře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 32169

Ingredience

8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Houby čerstvé
1,5 kg Kuře
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
40 g Olivy černé
300 g Protlak rajčatový
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,049 kcal
Kilojoule 4 388kJ
7% Sacharidy 24 g
90% Tuky 68 g
19% Sodík 371 mg
130% Bílkoviny 73 g

Marengo kuře postup přípravy receptu:

1

Vykostíme kuře. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, vložíme porce kuřete a smažíme za občasného otáčení 5 minut, dokud nezačnou hnědnout. Přidáme rajčatový protlak, víno a necháme 30 minut vařit, dokud kuře nezměkne.

2

Smícháme česnek s rozpuštěným máslem. Lehce opečeme krajíce chleba a potřeme česnekovým máslem.

3

Do další pánve dáme zbytek oleje a smažíme houby 3 minuty. Ke kuřeti přidáme olivy a cukr a necháme prohřát olivy.

4

Porce kuřete rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem a smaženými houbami.

Poznámka

Kuře rozporcujeme na 8 dílů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept