Marengo kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marengo kuře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 32169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Houby čerstvé |
1,5 kg | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
300 g | Protlak rajčatový |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 874,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Kuře, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marengo kuře postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme kuře. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, vložíme porce kuřete a smažíme za občasného otáčení 5 minut, dokud nezačnou hnědnout. Přidáme rajčatový protlak, víno a necháme 30 minut vařit, dokud kuře nezměkne. |
2 | Smícháme česnek s rozpuštěným máslem. Lehce opečeme krajíce chleba a potřeme česnekovým máslem. |
3 | Do další pánve dáme zbytek oleje a smažíme houby 3 minuty. Ke kuřeti přidáme olivy a cukr a necháme prohřát olivy. |
4 | Porce kuřete rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem a smaženými houbami. |
Poznámka
Kuře rozporcujeme na 8 dílů.