Recept

Pečená jablka v alobalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3217

Ingredience

5 dkg Cukr třtinový
1 hrst Hrozinky
4 ks Jablka
4 kávová lžička Marmeláda meruňková
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 999kJ
15% Sacharidy 55 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Pečená jablka v alobalu postup přípravy receptu:

1

Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách.

2

Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami.

3

Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí.

4

Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept