Pečená jablka v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka v alobalu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3217 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
5 dkg | Cukr třtinový |
1 hrst | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
4 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 309,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrozinky, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme jablka a zbavíme jadřinců. Jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme smíchali se skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách. |
2 | Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami. |
3 | Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka zabalíme do čtverců alobalu. Urovnáme je do pekáče a pečeme do změknutí. |
4 | Vyjmeme z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme dezert ozdobit šlehačkou. |