Recept

Dušené řízky z daňka na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 32173
Kategorie: Maso

Ingredience

450 g Dančí maso
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
100 g Strouhanka
3 špetka Sůl
350 ml Voda pitná
3 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 414kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 614 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dušené řízky z daňka na pivě postup přípravy receptu:

1

Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem.

2

V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem.

3

Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept