Dušené řízky z daňka na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené řízky z daňka na pivě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Dančí maso |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
3 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 112,6mg |
Draslík | 439,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dančí maso, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené řízky z daňka na pivě postup přípravy receptu:
1 | Plátky z kýty po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a zasypeme zázvorem. |
2 | V rendlíku osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, poté vložíme plátky a po obou stranách osmažíme. K plátkům přilijeme horkou vodu a část piva a dusíme pod poklicí. Během dušení plátky obracíme, přeléváme šťávou a podléváme po částech pivem. |
3 | Když je maso téměř měkké, přisypeme strouhanku, promícháme a dusíme, až je strouhanka rozdušená. |