Jednoduchý recept

Sladkokyselá zelenina s burákovou omáčkou

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32174
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kurkuma
400 g Mrkev kořen
150 ml Ocet rýžový
1 ks Okurka salátová
100 g Ořechy burské pražené
1 ks Paprika červená
2 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 386kJ
12% Sacharidy 43 g
323% Tuky 243 g
33% Sodík 664 mg
17% Bílkoviny 10 g

Sladkokyselá zelenina s burákovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Okurku a mrkev oloupeme, papriku očistíme a omyjeme a vše nakrájíme na tenké proužky. Okurku odložíme, papriku a mrkev necháme blanšírovat cca 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté scedíme, prudce zchladíme a necháme okapat.

2

Oloupeme česnek, cibuli a zázvor a nakrájíme na kousky. Vložíme do mixéru, přidáme oříšky, cukr a kurkumu a rozmixujeme na kaši. Přemístíme do hrnce, smícháme s rýžovým octem, vodou, 2 lžičkami soli a zahřejeme. Přidáme mrkev, papriku a okurku. Přivedeme k varu a zakryté cca 5 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Zázvoru cca 2cm velký kousek, Zeleninu můžeme servírovat i studenou. Je vhodná jako příloha ke grilované rybě nebo masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept