Jednoduchý recept

Ostrý jamajský hrnec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32178
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Čočka jedlá
750 g Dýně
350 g Kukuřice cukrová nakládaná
600 g Kuřecí stehna
2 kávová lžička Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř cayenský
425 g Rajčata
1 špetka Sůl
3 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
12% Sacharidy 44 g
29% Tuky 22 g
22% Sodík 432 mg
66% Bílkoviny 37 g

Ostrý jamajský hrnec postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.

2

Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.

Poznámka

Podáváme s křupavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept