Ostrý jamajský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý jamajský hrnec
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 32178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Čočka jedlá |
750 g | Dýně |
350 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
600 g | Kuřecí stehna |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř cayenský |
425 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
3 dl | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Dýně, Kukuřice cukrová nakládaná, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý jamajský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. |
2 | Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s křupavým chlebem.