Čtyři druhy masa, pečené v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 84 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čtyři druhy masa, pečené v troubě
Čtyři druhy masa, pečené v troubě
Celkový čas: | 84 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32182 |
Ingredience
5 ks | Cibule |
0,2 g | Hořčice |
0,3 kg | Hovězí plec |
0,3 g | Jalovec |
0,3 kg | Játra vepřová |
0,3 kg | Jelení maso |
0,2 dl | Olej olivový jedlý |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
3 kávová lžička | Sůl bylinková |
0,3 kg | Vepřová krkovička |
0,2 dl | Víno červené |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 173,6mg |
Draslík | 476,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí plec, Játra vepřová, Jelení maso, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Olej olivový jedlý, Pepř citronový, Sůl bylinková, Vepřová krkovička, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čtyři druhy masa, pečené v troubě postup přípravy receptu:
1 | Veškeré druhy masa nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přidáme jalovec a zakapeme olejem a vínem. Na kolečka nakrájenou cibuli rozložíme na maso. Nejvhodnější vrstvení: hovězí - cibule, vepřové - cibule, zvěřina - cibule, játra - cibule. |
2 | Když máme v hrnci připravené maso, přikryjeme ho poklicí a necháme v chladu na 4 hodiny rozležet. Před pečením zalijeme maso vývarem a pod poklicí v troubě dusíme 80 minut. |
3 | Po celou dobu dušení, poklici z hrnce nesundáváme. |