Jednoduchý recept

Pumpernikl s povidly a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32183
Kategorie: Perníky

Ingredience

250 g Cukr moučkový
4 ks Hřebíček
0,5 ks Kypřicí prášek do perníku
3 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka žitná bílá
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
400 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř bílý
300 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
0,5 polévková lžíce Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 935kJ
18% Sacharidy 64 g
30% Tuky 22 g
0% Sodík 2 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pumpernikl s povidly a ořechy postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou žitnou mouku (300 g), 250 g moučkového cukru, 2-3 lžíce tekutého medu, 1 lžíci mléka, 1 lžíci rumu, 1/2 kypřícího prášku do perníku, 1/2 lžíce skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 špetku muškátového oříšku, 4 roztlučené hřebíčky a 1 špetku bílého pepře. Vše promícháme a uhněteme tužší, ale vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce uležet minimálně 24 hodin.

2

Těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 6 stejných dílů, každý díl rozválíme na placku dlouhou, jako je šířka plechu. Výška těsta bude asi 5 mm. Každou placku potřeme švestkovými povidly a poklademe na ni po celé ploše vlašské ořechy, těsně vedle sebe. Pak obě strany těsta přeložíme ke středu tak, že se okraje budou překrývat asi 0.5 cm. Takto připravené těsto opatrně položíme na plech s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme pomalu při 170°C - 180°C dozlatova.

3

Vychladlý Pumpernikl zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a necháme několik dní uležet. Moučník nakrájíme na kousky a podáváme. (Zabalený vydrží až 2 měsíce.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept