Salát z žampionů a lusků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z žampionů a lusků
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32184 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
150 g | Hrachové lusky |
20 g | Kerblík |
120 g | Majonéza |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
50 g | Pažitka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 667,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrachové lusky, Kerblík, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé, Pažitka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z žampionů a lusků postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly. |
3 | V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou. |