Recept

Salát z žampionů a lusků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32184
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
150 g Hrachové lusky
20 g Kerblík
120 g Majonéza
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
5 g Sůl
100 g Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé
50 g Pažitka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 778kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 13 g
38% Sodík 751 mg
10% Bílkoviny 6 g

Salát z žampionů a lusků postup přípravy receptu:

1

Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.

2

Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.

3

V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept