Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 32185
Kategorie: Zelenina

Ingredience

5 stroužek Česnek
4 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice
0,5 kg Hovězí maso přední
0,5 l Hovězí vývar základní
0,5 kg Moravské uzené maso
2 dl Omáčka pikantní worcesterová
0,5 kg Slanina vepřová
0,5 kg Vepřové kotlety
5 dl Víno madeira
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
2 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,301 kcal
Kilojoule 5 441kJ
8% Sacharidy 28 g
121% Tuky 91 g
101% Sodík 2 g
121% Bílkoviny 68 g

Šumavský špíz postup přípravy receptu:

1

Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypem sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme 2 hodiny odležet.

2

Připravené maso nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, uzené, cibuli, hovězí, slaninu a na kostky nakrájenou papriku po celé délce špejli. Na plechu rozpustíme sádlo a na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře nahřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem a přikryté za občasného podlévání pečeme 30 minut. Před dokončením pečení sundáme alobal, přidáme červené víno a pečeme asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept