Šumavský špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavský špíz
Šumavský špíz
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32185 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kg | Hovězí maso přední |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
0,5 kg | Moravské uzené maso |
2 dl | Omáčka pikantní worcesterová |
0,5 kg | Slanina vepřová |
0,5 kg | Vepřové kotlety |
5 dl | Víno madeira |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 232,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Moravské uzené maso, Omáčka pikantní worcesterová, Vepřové kotlety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šumavský špíz postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypem sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme 2 hodiny odležet. |
2 | Připravené maso nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, uzené, cibuli, hovězí, slaninu a na kostky nakrájenou papriku po celé délce špejli. Na plechu rozpustíme sádlo a na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře nahřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem a přikryté za občasného podlévání pečeme 30 minut. Před dokončením pečení sundáme alobal, přidáme červené víno a pečeme asi 15 minut. |