Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 32187

Ingredience

4 ks Cibule
0,5 kg Hovězí maso přední
4 polévková lžíce Hořčice
0,5 kg Moravské uzené maso
0,2 dl Omáčka pikantní worcesterová
0,3 g Pepř černý mletý
0,3 g Sádlo vepřové škvařené
0,2 g Sůl
0,5 kg Vepřové kotlety
0,5 dl Víno červené
0,5 l Vývar z hovězích kostí
5 stroužek Česnek
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,2 kg Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
3% Sacharidy 10 g
56% Tuky 42 g
38% Sodík 760 mg
110% Bílkoviny 62 g

Jihočeský špíz postup přípravy receptu:

1

Umyté maso spolu s uzeným a slaninou nakrájíme na silnější plátky. Nožem je opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, potřeme hořčicí, přidáme nadrobno nasekány česnek a necháme 2 hodiny odležet. Připravené masa nakrájíme na větší kostky, které dáme do mísy a zakapeme worcestrem. Střídavě napichujeme vepřové, cibuli, hovězí, slaninu a uzené po celé délce špejli.

2

Na plechu rozpustíme sádlo, na něj naskládáme špízy. Zakryjeme je alobalem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme přibližně 15 minut. Potom podlijeme vývarem, za občasného podlévání pečeme dalších 30 minut. Před dopečením sundáme alobal, přidáme červené víno a ještě 15 minut necháme v troubě dopéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept