Recept

Metýnka - tvarohový koláč se švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32188

Ingredience

1 kg Švestky
tvarohový krém
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
400 g Tvaroh měkký
1 ks Vaječný žloutek slepičí
máslová drobenka
200 g Cukr krystal
1 polévková lžíce Med včelí
200 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo tradiční
těsto
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
120 g Hera
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
27% Sacharidy 96 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 30 mg
30% Bílkoviny 17 g

Metýnka - tvarohový koláč se švestkami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme tvarohový krém a máslovou drobenku.

2

Tvarohový krém připravíme tak, že do mísy dáme plnotučný měkký tvaroh, vanilku, omyté hrozinky, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek) a tvaroh důkladně vymícháme se smetanou.

3

Do druhé misky si dáme hrubou mouku, tuhé máslo nakrájené na kousky, krystalový cukr, med a vanilkový cukr. Promícháme a pomocí prstů rozemneme všechny ingredience tak, aby se nám utvořily drobné hrudky.

4

Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a odložíme do mísy.

5

Do druhé mísy si dáme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěnou vlahou Heru, 2 vejce, citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a 2-3 dl vlahého mléka. Vše důkladně promícháme a těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme tvarohový krém, rozložíme vypeckované švestky dužinou navrch a posypeme máslovou drobenkou.

6

Plech s koláčem dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 20 minut dozlatova. Vychladlý koláč nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept