Želatina z telecích nožiček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želatina z telecích nožiček
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 32194 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
500 g | Cukr moučkový |
20 g | Pomerančová kůra |
30 ml | Pomerančová šťáva |
600 g | Telecí nožičky |
3000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 260,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želatina z telecích nožiček postup přípravy receptu:
1 | Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou. |
Poznámka
Hustotu rosolu zjistíme rychle tak, že nalijeme do malé skleničky dvě lžíce horkého vývaru a dáme na pár minut na mrazák.