Jednoduchý recept

Telecí ragú na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 322
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
100 g Citrony
150 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
0,5 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
750 g Telecí plec
1300 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
52% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Telecí ragú na žampionech postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.

2

Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.

3

Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.

4

Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.

5

Před koncem varu přilijeme smetanu.

6

Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept