Zelené fazolky s čerstvým kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolky s čerstvým kokosem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32206 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
600 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
50 g | Kokos čerstvý |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 401,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Hořčičné semínko, Kokos čerstvý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolky s čerstvým kokosem postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme a šikmo nařežeme na cca 3 cm velké kousky. Chilli papričky očistíme, odstraníme jadérka, nasekáme na tenké nudličky. Kokos nastrouháme. |
2 | Fazolky dáme do vroucí vody, přidáme kurkumu a lžičku soli, povaříme cca 3-4 minuty. Poté scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat. |
3 | V pánvi rozpálíme oba druhy oleje, vsypeme hořčičná semínka, kokos a chilli, krátce osmahneme. Přidáme fazolky a restujeme cca 3-5 minut za občasného míchání, dokud nezměknou. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekaný koriandr a ihned podáváme. |
Poznámka
Fazole jsou vhodné např. ke garnátům.