Jednoduchý recept

Sladké pikantní bílé zelí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32207

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé
250 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 122 kcal
Kilojoule 512kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 125 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sladké pikantní bílé zelí postup přípravy receptu:

1

Obojí zelí očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na proužky o velikosti cca 3 cm. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, rozmačkáme nahrubo.

2

Ve woku rozpálíme olej a bílé zelí s chilli restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme čínské zelí a za stálého míchání osmahneme cca 3 minuty. Můžeme podlít trochou vody.

3

Sójovou omáčku smícháme s octem, cukrem, ochutíme pepřem a přidáme do zeleniny. Důkladně promícháme, případně osolíme a podáváme.

Poznámka

Pokrm je vhodný např. k pečené kachně a rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept