Recept

Borůvková třená bublanina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32208
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

500 g Borůvky
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
140 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Vejce slepičí
100 g Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 461kJ
12% Sacharidy 42 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 42 mg
12% Bílkoviny 7 g

Borůvková třená bublanina postup přípravy receptu:

1

Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.

2

Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.

3

Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.

4

Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.

5

Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept