Borůvková třená bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková třená bublanina
Borůvková třená bublanina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32208 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
500 g | Borůvky |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
140 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 181,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková třená bublanina postup přípravy receptu:
1 | Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem. |
2 | Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků. |
3 | Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami. |
4 | Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova. |
5 | Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme. |