Jednoduchý recept

Rychlý květákový sambal

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32209

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
1,2 kg Květák
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 polévková lžíce Omáčka Ketjap
1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 525kJ
5% Sacharidy 19 g
6% Tuky 4 g
8% Sodík 151 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rychlý květákový sambal postup přípravy receptu:

1

Květák opláchneme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Košťály pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, česnek a zázvor, vše najemno nasekáme.

2

Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme květák. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a společně restujeme cca 3 minuty. Vmícháme pastu sambal, ketjap manis a přilijeme trochu vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme cca 5-7 minut.

3

Mezitím očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ke květáku, ochutíme solí a ihned podáváme.

Poznámka

Pokrm je vhodný např. k hovězímu nebo jehněčímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept