Recept

Vánoční budáčky s mákem a hrozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32211
Kategorie: Buchty

Ingredience

70 g Cukr moučkový
30 g Droždí
50 g Hrozinky
100 g Máslo čerstvé
150 g Máslo tradiční
3 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
200 g Perník
0,5 dl Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí
maková náplň
300 g Mák mletý
3 polévková lžíce Med včelí
2 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 097kJ
37% Sacharidy 132 g
88% Tuky 66 g
12% Sodík 241 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vánoční budáčky s mákem a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

V menším kastrolku uvaříme jemně pomletý mák s mlékem, špetkou soli, 1/2 lžičkou skořice a 3 lžícemi medu. Makovou náplň vaříme při mírné teplotě asi 7-10 minut.

2

Hrozinky omyjeme, necháme odkapat, pak je dáme do hrnečku a zalijeme rumem.

3

V míse utřeme máslo, žloutky s práškovým cukrem do pěny.

4

Do osoleného mléka rozdrobíme droždí, přimícháme ho k utřenému máslu. Postupně budeme přimíchávat polohrubou mouku s hrozinkami, až vznikne hladké tuhé těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout.

5

Z těsta lžicí odkrajujeme těsto ve velikosti švestky.

6

Uděláme z něj malé buchtičky, které naplníme asi 1/2 lžičky makové náplně. Buchtičky musíme dobře zabalit, pak je klademe na olejem vymaštěný plech těsně vedle sebe, necháme je asi 15 minut v teple vykynout, pak je dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C do zlatohněda. Upečené budáčky dáme vychladit a vyklopíme z plechu.

7

Druhý den buchtičky od sebe oddělíme a ohřejeme nad parou. Porce budáčků dáme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept