Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 32214

Ingredience

0,2 g Celer řapíkatý
4 ks Cibule
1 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Mrkev kořen
0,2 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno červené
0,5 g Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika žlutá
0,1 kg Slanina vepřová
2 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 594kJ
6% Sacharidy 22 g
327% Tuky 246 g
35% Sodík 701 mg
137% Bílkoviny 77 g

Zajic na zelenině postup přípravy receptu:

1

Celého zajíce umyjeme, očistíme, prošpikujeme slaninou a na čtvrtky nakrájeným česnekem. V hrnci zpěníme máslo a veškerou kořeněnou zeleninu osmahneme.

2

Přidáme zajíce, kterého z obou stran zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, dáme nastrouhanou citrónovu kůru, cukr, na kolečka nakrájené papriky, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem. Pod pokličkou necháme dusit 50 minut. Když máme maso měkké, zalijeme ho vínem a dochutíme citrónovou šťávou.

3

Dřív, než se začne maso vařit, stáhneme ho z plotny. Hotového zajíce porcujeme na talíř a poléváme šťávou ze zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept