Zajic na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajic na zelenině
Zajic na zelenině
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32214 |
Ingredience
0,2 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
0,2 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
0,5 g | Vývar z hovězích kostí |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
0,1 kg | Slanina vepřová |
2 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 281,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Paprika zelená, Sůl, Víno červené, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Slanina vepřová, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajic na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Celého zajíce umyjeme, očistíme, prošpikujeme slaninou a na čtvrtky nakrájeným česnekem. V hrnci zpěníme máslo a veškerou kořeněnou zeleninu osmahneme. |
2 | Přidáme zajíce, kterého z obou stran zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, dáme nastrouhanou citrónovu kůru, cukr, na kolečka nakrájené papriky, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem. Pod pokličkou necháme dusit 50 minut. Když máme maso měkké, zalijeme ho vínem a dochutíme citrónovou šťávou. |
3 | Dřív, než se začne maso vařit, stáhneme ho z plotny. Hotového zajíce porcujeme na talíř a poléváme šťávou ze zeleniny. |