Přírodní jelení plátek s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní jelení plátek s ananasem
Přírodní jelení plátek s ananasem
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32215 |
Ingredience
6 ks | Ananas |
2 stroužek | Česnek |
0,2 g | Jalovec |
0,7 kg | Jehněčí maso |
0,2 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř bílý celý |
2 kávová lžička | Sůl |
0,2 g | Sýr Eidam cihla 45% |
0,2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 520,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 169,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Pepř bílý celý, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jehněčí maso, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní jelení plátek s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem, přidáme jalovec, dobře zakapeme olejem, necháme 4 hodiny na chladném místě odležet. |
2 | Odležené maso na pánvičce z obou stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, podlijeme červeným vínem, 15 minut pod poklici dusíme. Potom na každý plátek masa dáme plátek ananasu, plátek eidamu a necháme ještě 5 minu dusit, aby se zahřál ananas a roztavil sýr. |