Polévka z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z divočáka
Polévka z divočáka
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32217 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 ks | Brambory |
0,1 g | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
0,2 g | Houby čerstvé |
1 kg | Kančí maso |
0,3 g | Kmín celý |
3 ks | Mrkev kořen |
10 ks | Nové koření celé |
4 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
0,3 g | Petržel - nať |
0,2 g | Sádlo syrové |
3 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Citrony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kančí maso, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo syrové, Sůl, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Pepř citronový, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, které zprudka orestujeme. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Přidáme kmín, nové koření, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky pokrájený celer a pod poklicí vaříme přibližně 7O minut. |
2 | Když začne maso měknout, přidáme houby, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, na kolečka pokrájený česnek a vaříme dalších 30 minut. Uvařenou polévku dochutíme pepřem, solí a nasekanou petrželkou. Na talíři dle vlastní chutě pokapeme šťávou z citrónu. |