Jednoduchý recept

Jihočeská kulajda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 32218
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Bobkový list
8 ks Brambory
3 polévková lžíce Cukr krupice
0,1 g Houby čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
8 ks Nové koření celé
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
7% Sacharidy 24 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 283 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jihočeská kulajda postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, nové koření, bobkový list, houby, necháme pod poklicí vařit asi 20 minut.

2

Když už jsou brambory uvařené, dáme do smetany mouku, dobře rozšleháme a zahustíme kulajdu, kterou povaříme ještě 10 minut. V nádobě rozkvedláme vajíčka, která vylijeme do polévky.

3

Nakonec dochutíme cukrem, potom octem a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept