Zapečené brambory se sýry a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se sýry a ořechy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32222 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
6 ks | Brambory |
200 g | Lučina smetanový sýr |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy vlašské |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 275,3mg |
Draslík | 740,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se sýry a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Velké syrové brambory oloupeme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky. Rozdělíme je na třetiny. První třetinu vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, osolíme, potřeme našlehanou lučinou a posypeme polovinou ořechů usekaných nahrubo. Poklademe druhým dílem brambor, posypeme hrubě strouhanou nivou, překryjeme zbylými bramborami. Osolíme a přelijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali vejce, na závěr zasypeme strouhaným ementálem. |
2 | Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a zapékáme. Po zhruba půl hodině brambory poklademe druhou polovinou ořechů a ještě alespoň čtvrt hodiny zapékáme. |