Brambory pečené s grilovacím kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s grilovacím kořením
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32225 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 774,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s grilovacím kořením postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na silnější měsíčky a v míse je zakapeme olejem, osolíme, zasypeme grilovacím kořením a dobře promícháme. Plech s vysokým okrajem potřeme olejem, na plech rozložíme brambory, vložíme do předehřáté trouby při střední teplotě a pečeme. Po zhruba čtvrt hodině brambory obrátíme a pečeme, dokud brambory nezezlátnou. |
Recept je snadný, rychlý a chutný. Skvěle se hodí ke každému smaženému či pečenému masu. Já osobně jsem tyto brambory použila jako přílohu ke marinovaným kuřecím prsům. Chutnalo nám všem.