Jednoduchý recept

Červené kuře thajské

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32227
Kategorie: Maso

Ingredience

225 g Brambory sladké (Batáty)
2 stroužek Česnek
4 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta
6 dl Kokosové mléko
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
450 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
225 g Rajčata
500 g Rýže jasmínová
1 polévková lžíce Tamarindová pasta
2 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 971kJ
35% Sacharidy 127 g
44% Tuky 33 g
8% Sodík 165 mg
66% Bílkoviny 37 g

Červené kuře thajské postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej. Pokrájíme na nudličky kuřecí maso, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, kari pastu, limetkové lístky a tamarind a minutu smažíme.

2

Sladké brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do směsi kokosové mléko a brambory uvedeme do varu. Necháme povařit 20 minut, dokud šťáva nezhoustne. Do směsi přidáme koriandr a pokrájená rajčata a za občasného míchání dusíme 5 minut.

3

Dáme na talíře a doporučujeme podávat s jasmínovou rýží.

Poznámka

Kuřecí maso bez kosti a kůže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept