Cacciatora kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cacciatora kuře
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Kuře |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Kuře, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cacciatora kuře postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a otřeme do sucha porce kuřete. Lehce poprášíme moukou. Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme do pánve porce kuřete a osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou na později. |
2 | V pánvi necháme 2 lžíce oleje, přidáme víno a povaříme. Přidáme pokrájené papriky, česnek, celer, mrkev, sůl a pepř, vše 15 minut dusíme. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Kuře rozdělíme na 4 porce.