Pečené plněné brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené plněné brambory
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3223 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 406,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Pažitka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené plněné brambory postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a propícháme je. Dáme je na plechu do trouby péct na hodinu a půl. |
2 | Po upečení vydlabeme střed brambor lžičkou. |
3 | Bramborovou hmotu smícháme s ostatními surovinami - mletou sladkou paprikou, pažitkou, petrželí, sýrem a zakysanou smetanou. Bílky vyšleháme do pěny a poté přimícháme k hmotě. |
4 | Směsí plníme brambory. |
5 | Naplněné dáme do mísy a zapékáme 20 minut. |