Kuře v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 310 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v jogurtu
Celkový čas: | 310 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 285 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička sušená |
2 kávová lžička | Garam masala |
1,3 dl | Jogurt krémový bílý natur |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
2 kg | Kuřecí čtvrtky |
2 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 508,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Koriandr celý, Kurkuma, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý, Cibule, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jogurt krémový bílý natur, Kuřecí čtvrtky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři rozetřeme semena koriandru, chilli papričky, garam masalu, kurkumu, cibuli, zázvor, česnek, sůl a limetkovou šťávu. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs koření, smažíme 2 minuty a poté směs vyklopíme na talíř. Přidáme jogurt, vše promícháme. |
3 | Z porcí kuřete odstraníme kůži a uděláme do každé porce tři zářezy. Vše obalíme v marinádě. Talíř přikryjeme a necháme 4 hodiny v lednici. Než začneme maso grilovat, necháme ho 30 minut v pokojové teplotě. |
4 | Jednotlivé porce kuřete zabalíme do fólie a dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva. |
5 | Rozžhavíme gril a grilujeme kuřecí maso cca 15 minut, jednou obrátíme. Rozbalíme a sundáme fólii a grilujeme kuře ještě 5 minut, aby zhnědlo. |
6 | Podáváme horké, např. se zeleninou. |