Jednoduchý recept

Dušené kuře španělské

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32233

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Brambory
10 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
600 g Kuřecí čtvrtky
25 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
3 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
7% Sacharidy 26 g
26% Tuky 20 g
43% Sodík 853 mg
57% Bílkoviny 32 g

Dušené kuře španělské postup přípravy receptu:

1

Do igelitového pytlíku dáme papriku, sůl, pepř a mouku a omyté a osušené porce kuřete, aby se hezky obalily ve směsi.

2

Rozehřejeme olej ve velkém ohnivzdorném hrnci. Přidáme porce kuřete a smažíme 8 minut. Poté vyndáme z hrnce a dáme stranou. Přidáme do hrnce nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, 3 minuty dusíme.

3

Do hrnce vrátíme porce kuřete, přidáme vývar, víno, brambory, olivy a bobkový list. Přikryjeme pokličkou, necháme hodinu zapékat v předehřáté troubě.

4

Podáváme horké s čerstvým chlebem.

Poznámka

Olivy černé musí být vypeckované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept