Dušené kuře španělské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře španělské
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
10 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí čtvrtky |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Olivy černé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 666,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Mouka pšeničná hladká, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře španělské postup přípravy receptu:
1 | Do igelitového pytlíku dáme papriku, sůl, pepř a mouku a omyté a osušené porce kuřete, aby se hezky obalily ve směsi. |
2 | Rozehřejeme olej ve velkém ohnivzdorném hrnci. Přidáme porce kuřete a smažíme 8 minut. Poté vyndáme z hrnce a dáme stranou. Přidáme do hrnce nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou zlátnout. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, 3 minuty dusíme. |
3 | Do hrnce vrátíme porce kuřete, přidáme vývar, víno, brambory, olivy a bobkový list. Přikryjeme pokličkou, necháme hodinu zapékat v předehřáté troubě. |
4 | Podáváme horké s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Olivy černé musí být vypeckované.