Letní pěna z brambor - Skordalia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní pěna z brambor - Skordalia
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32234 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kg | Brambory |
5 ks | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 ml | Olej olivový |
0,2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 706,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní pěna z brambor - Skordalia postup přípravy receptu:
1 | Brambory, nakrájené na menší kousky, uvaříme do měkka. Uvařené brambory rozmačkáme nebo umixujeme na kaši. Při mixování brambor dosáhneme krémovitější konzistence kaše. |
2 | Do bramborové kaše přimícháme utřený česnek, sůl,olivový olej, citrónovou šťávu a pepř. |
3 | Tento pokrm můžeme podávat samostatně jako dip nebo můžeme tuto kaši podávat teplou jako přílohu k hlavnímu jídlu. |