Bramborové knedlíky plněné pečeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné pečeným masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32235 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
250 g | Drůbeží maso pečené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 661,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Drůbeží maso pečené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné pečeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme. |
2 | Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme. |
3 | V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna. |
4 | V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli. |
5 | Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí. |