Kuře smažené na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře smažené na zázvoru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 32236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
350 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 ks | Pomeranče |
1 dl | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 548,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Protlak rajčatový, Sherry brandy, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře smažené na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, mrkev a smažíme 3 minuty. Na nudličky nakrájíme kuřecí maso, přidáme do woku s mletým zázvorem. Smažíme 10 minut, dokud nebude mít kuřecí maso nazlátlou barvu. |
2 | V misce smícháme rajčatový protlak, sherry, pomerančovou šťávu, solamyl a cukr. Přivedeme směs k varu a prohřejeme, až začne směs houstnout. Vmícháme opatrně dílky pomeranče. |
3 | Jednotlivé porce přendáme na talíře a ozdobíme pažitkou. Ihned podáváme. |
Poznámka
Pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky.