Recept

Závin z bramborového těsta se šunkou a špenátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 32237
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory
50 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
Náplň
2 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
200 g Špenát listový čerstvý
2 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
150 g Sýr Eidam cihla 45%
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 779kJ
17% Sacharidy 62 g
45% Tuky 34 g
32% Sodík 631 mg
55% Bílkoviny 31 g

Závin z bramborového těsta se šunkou a špenátem postup přípravy receptu:

1

Brambory si předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.

2

Nejprve si přichystáme náplň. Listový špenát opláchneme a necháme na sítu dobře okapat. Poté ho nakrájíme na nudličky a zhruba pět minut dusíme na másle. V míse smícháme drobně nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr, hrubě pokrájená dvě vejce uvařená natvrdo, rozšlehaná vejce syrová a krupici. Přimícháme vychladlý špenát i s máslem, česnek utřený se špetkou soli a osolíme.

3

Na pánvi osmažíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. V hrnečku rozpustíme sádlo.

4

Na vále posypaném lžící hladké mouky vypracujeme těsto z brambor, mouky, vejce, změklého másla a soli. Opět vál podsypeme hladkou moukou, těsto rozválíme na silnější plát, na dvě třetiny navrstvíme náplň a stočíme směrem k prázdné části plátu.

5

Na pekáč dáme polovinu osmažené slaniny i s vysmaženým tukem a na něj položíme hotový závin. Poté závin polijeme zbylou slaninou a v předehřáté troubě pečeme, dokud závin nezezlátne. Během pečení závin potíráme rozpuštěným sádlem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept