Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rohlíky bílé |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Drobně pokrájené rohlíky bez tuku opečeme v troubě. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nakrájíme. |
2 | V míse smícháme prochladlé rohlíky, osmaženou cibuli i s máslem, přisypeme petrželovou nať. Směs přelijeme vlažným mlékem s rozšlehanými vejci, vsypeme mouku a sůl. Dobře směs promícháme, z těsta tvoříme kulaté knedlíky, aby se vešly do dlaně, a vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli. Dbáme, aby se knedlíky nechytly dna. Zhruba po čtvrt hodině jeden knedlík vyjmeme, překrojíme a zkusíme, zda je uvařený. Jakmile knedlíky z vody vyndáme, hned je rozkrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu. |