Recept

Knedlíky se šunkou vařené v hrnečku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32243

Ingredience

400 ml Mléko polotučné
1 hrnek Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
16% Sacharidy 56 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 63 mg
25% Bílkoviny 14 g

Knedlíky se šunkou vařené v hrnečku postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku odměřenou v hrnku (objem 400 ml) se solí a drobně pokrájenou šunkou, vlijeme vlažné mléko (také jeden hrnek) s rozšlehaným žloutkem a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Ten vmícháme do těsta, nakonec přimícháme na kostičky nakrájený rohlík.

2

Do dvou hrnků (každý o objemu 400 ml) vymazaných změklým máslem rozdělíme připravené těsto a hrnky vložíme do takového množství vroucí vody, aby hrnky byly ponořené do poloviny. Knedlíky v hrncích vaříme na středním plameni zhruba půl hodiny.

3

Hotové knedlíky v hrnku uvolníme od stěny obkroužením ostrým nožem, knedlíky opatrně vyklopíme a na plátky nakrájíme nití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept