Ibišek s kukuřičnou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ibišek s kukuřičnou kaší
Ibišek s kukuřičnou kaší
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32249 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
200 g | Kukuřičná krupice T 600 |
350 g | Okra - Ibišek jedlý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 554,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Okra - Ibišek jedlý, Rajčata, Soda jedlá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ibišek s kukuřičnou kaší postup přípravy receptu:
1 | Lusky ibišku omyjeme a odstraníme jemné chloupky. Odřízneme stopky a lusky pokrájíme na kousky. 1/2l vody se sodou přivedeme k varu a ibišek v ní povaříme cca 20min. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky očistíme, zbavíme jadérek a najemno nasekáme. Oloupanou cibuli nakrájíme. |
3 | Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli cca 5min dozlatova. Přidáme rajčata, ibišek i s vodou v níž se vařil. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání podusíme cca 15min. |
4 | Na kukuřičnou kaši zahřejeme 900ml vody, osolíme a nasypeme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme oheň na minimum a dále mícháme. Když se kaše přestane vařit, necháme ji nezakrytou dojít cca 20-30min. Mezitím občas promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme s ibiškem. |