Letní polévka z paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní polévka z paprik
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32252 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
125 ml | Mléko polotučné |
200 g | Paprika červená |
0,2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,2 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
115 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Sůl, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní polévka z paprik postup přípravy receptu:
1 | Do mističek na přípravu ledu rozdělíme nasekaný koriandr, zalejeme vodou, dáme zmrazit. |
2 | Kapie očistíme, nakrájíme na proužky a s kolečky cibule, rajčatovými plátky a zeleninovým vývarem dáme do kastrolu, vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne. |
3 | Vařenou zeleninu umixujeme v mixéru na kaši, vlijeme zpět do kastrolu, zalijeme vývarem. Do směsi přidáme mléko, osolíme a opepříme podle chuti, dáme do chladničky vychladit asi na 30 minut. |
4 | Po vychlazení servírujeme s kostkou koriandrového ledu. |