Vařené hnědé fazole s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hnědé fazole s vejci
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32264 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule červená |
2 ks | Citrony |
500 g | Fazole |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 183,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fazole, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hnědé fazole s vejci postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h. |
2 | Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku. |
3 | Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek. |
4 | Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha je vhodná např. chlebová placka. V receptu je zapotřebí 12 hodin namáčet fazole.